forum.pico.cat

Normes

NORMES, TEMĂ€TICA I CONSELLS PER EL FĂ’RUM DEL PICĂ“

Si us plau, llegiu atentament aquesta pĂ gina amb atenciĂł. La mateixa contĂ© les condicions que regulen l’accĂ©s i la utilitzaciĂł del portal Fòrum PicĂł.  Aquesta pĂ gina contĂ© les nostres condicions de servei i la utilitzaciĂł del fòrum, i es un acord obligatòriament acceptat de forma explĂ­cita en el procĂ©s d’alta, per a tots els usuaris registrats.

 

La temàtica principal que vertebra el Fòrum Picó és el TEMPS. El nostre forum es una eina de comunicació entre els aficionats a la meteorologia. Us ha de servir per exposar informació d’ interés per els altres usuaris, formular consultes o respondre dubtes dels altres membres.

 

L’apartat més important del fòrum és el seguiment meteorològic de cada mes en curs, però hi ha altres subapartats també directa o indirectament relacionats amb el temps, com canvi climàtic, cicle solar, astronomia, medi ambient, etc...

 

AquĂ­ exposarem algunes normes per  l’ Ăşs adequat del nostre forum. 

 

Les següents condicions d’ús constitueixen un acord vàlid i obligatori entre l’usuari i el portal Fòrum Picó.

 

CONDICIONS D’ÚS DEL FÒRUM

Si us plau, llegeix aquesta pàgina amb atenció. La mateixa conté les Condicions que regulen l’accés i l’utilització del FÒRUM.

La utilització del fòrum suposa per part de l’usuari (anònim i registrat) l’ acceptació expresa, formal i incondicional de les condicions d’ ús establertes pel fòrum.

Tots el usuaris registrats han d’acceptar les normes generals i de privacitat del Fòrum del Picó. Aquesta acceptació es dona durant el procés d’alta i exigeix la seva lectura i la seva acceptació expressa.

Fòrum del Pico podrà revisar i modificar unilateralment sense previ avís les Condicions d ús en qualsevol moment actualitzant aquesta pàgina.

DescripciĂł del FĂ’RUM DEL PICĂ“

Fòrum del Pico es un fòrum meteorològic, l’objectiu del qual és la difusió d’informació relacionada amb la meteorologia, així com servir de punt de trobada per a l’ intercanvi entre aficionats.

La relaciĂł entre els usuaris s’ha de basar en el respecte mutu.  El respecte Ă©s la nostra principal norma de convivència com a fòrum.

El fòrum del Picó eliminarà en un plaç raonable, des de el moment en que es detecti o es rebi una denuncia justificada, qualsevol contingut que infringeixi la normativa del fòrum.

Tota la informació que es comparteix en aquest fòrum, es comparteix voluntàriament i per un període indefinit. No es pot sol.licitar per part de cap usuari la retirada d’ informació compartida, sobretot si està enmig d’una conversa, excepte si suposa una infracció de les normes de fòrum

Els usuaris cedeixen al fòrum el dret d’ús de la informaciĂł i les fotografies, permentent a la resta d’usuaris del fòrum l’ús personal de forma completament lliure, gratuita i per un perĂ­ode indefinit. Els usuaris aporten informaciĂł al fòrum, sense rebre, ni esperar rebre cap gratificaciĂł per la mateixa.  El nostre fòrum es basa en compartir informaciĂł, de forma lliure, gratuĂŻta i voluntĂ ria, per la mera satisfacciĂł de compartir.

Els usuaris no tenen dret a demanar l’eliminaciĂł dels seus comentaris del fòrum si estan en una conversa, ja que aquesta perdria el seu sentit. 

Els missatges que el seu contingut no s’ajustin a la temàtica del fòrum, a la normativa, estiguin duplicats o no s’ entenguin, podran ser eliminats sense previ avís.

Els moderadors poden respondre qualsevol missatge, intervenir en la conversa o bé eliminar qualsevol missatge que considerin inadequat

El fòrum del Picó es reserva el dret d’eliminar discrecionalment per motius tècnics intervencions antigues o que ja no despertin interès a la resta d’usuaris.

El fòrum del Picó no guarda, ni exigeix dades personals als usuaris, en cap moment. No es recomana que s’ insereixin aquestes dades

El fòrum del Picó podrà en qualsevol moment i sense necessitat de previ avis bloquejar l’accés al fòrum als usuaris que incompleixin les normes d’ ús

Els moderadors podran limitar el nombre de missatges diaris dels usuaris si aquests son repetitius o no tenen interès.

Es procedirà a la suspensió d’ aquells nous usuaris que només tenen la finalitat de discutir decisions dels moderadors o d’ altres usuaris, i es dediquin a alterar la convivència del fòrum.

Els usuaris que pĂşblicament faltin al respecte o ofenin als usuaris, moderadors o administradors podran ser donats de baixa.

Normativa per  l’ inserciĂł de missatges al fòrum:

 • Els usuaris que insereixin un missatge amb les seves dades personals assumeixen tota la responsabilitat d’ aquest fet.

 • Cada missatge es situarĂ  en l’apartat temĂ tic corresponent, sent el principal el de seguiment meteorològic del mes en curs, que puntualment s’obrirĂ  cada primer dia de mes, tancant-se l’apartat l’últim dia del mes.

 • Els missatges poden contenir imatges, URL, vĂ­deos o grĂ fics, Ă©s important que si no son pròpies, s’ identifiqui la font d’ Ăłn han sortit.

 • Es important que quan es publiquin fotografies nomĂ©s se’n publiquin dues o tres, i amb el pes menor possible, per evitar que vagi sobrecarregat el servidor

 • Quan es facin previsions meteorològiques amb imatges, es poden inserir les que es consideri necessari a fi i efectes que resulti didĂ ctic i entenedor el fil del post, evitant les que resultin innecessĂ ries.

 • Resten prohibits els anuncis o spam.

 • Si es contesta un fil, no cal anar repetint les imatges del mateix.

 

 

 • A la part inferior dreta hi ha una pestanya que posa “EDITAR”, si la cliqueu podreu modificar o afegir comentaris, amb l’objectiu d’evitar diversos posts seguits amb molt poc contingut en cadascun.  A qui ho realitzi a partir d’ara se li cridarĂ  l’atenciĂł. 

 • Sobretot en moments de gran afluència al fòrum, cal aportar la informaciĂł corresponent però evitar la informaciĂł nul.la o bĂ© contestar indiscriminadament els fils del fòrum.

 • No estĂ  permès fer al.lusions a la personalitat dels integrants del fòrum.

 • Seria convenient evitar protestar contĂ­nuament pel temps que no ens agrada, entenent amb això l’objectiu d’evitar transmetre als demĂ©s usuaris males vibracions, o col.loquĂŻalment mals “rotllos” 

 

 

Un cop llegides les normes, sigueu benvinguts i gaudiu del temps, de les vostres aportacions i de les dels demés!

 

Llarga vida al fòrum del Picó!!!

Els moderadors.